همه ما در مورد فواید مصرف سویا شنیدهایم، مصرف سویا در خوراکیهای گوناگون به شکل گستردهای رواج پیدا کرده است، اما متخصصان در مورد زیاده روی در مصرف سویا هشدار دادهاند. زیرا زیاده روی در مصرف آن باعث بروز بیماریها و مشکلاتی برای سلامتی میشود.
این ماده غذایی حاوی مقادیر زیادی مواد غیرمغذی از جمله مهارکنندههای آنزیمی هستند که با اتصال به تریپسین و سایر آنزیمها از عملکرد و جذب پروتئین جلوگیری میکنند. در مطالعات حیوانی، رژیمهای غنی از مهارکنندههای تریپسین سبب ایجاد مشکلات پانکراس و سرطان لوزالمعده میشود. مصرف سویا فعالیت استروژن یا همان هورمونی که میزان بالای آن تأثیر منفی بر سلولهای جنسی مردان دارد را افزایش میدهد. سویا سبب ناباروری در مردان میشود و افرادی که میزان سویای بیشتری مصرف کردهاند، اسپرم کمتری دارند، مصرف فراوان سویا در مردان سبب تأثیر منفی بر رفتار اجتماعی آنان و بروز رفتارهای خشن میشود، در پسران نیز ریسک ایجاد سرطان بیضه را در بزرگسالی افزایش میدهد.
مطالعات متعدد حاکی از تأثیر سویا در اختلال عملکرد تیروئید و اختلال جذب ید است. ترکیبات موجود در سویا میتواند سبب ایجاد اختلالات داخلی در کودکان و زنان شود، مطالعات متعدد نشان داده است که در نوزادانی که شیرخشک حاوی سویا دریافت کردهاند نسبت به آنهایی که با شیرخشک معمولی تغذیه شدهاند، بلوغ زودرس بیشتر اتفاق میافتد، زیرا غلظت بالای فیتواستروژنهای سویا سبب میشود که سطح هورمونی در کودکان همانند افراد بالغ شود. سویا حاوی هماگلوتینین است، مادهای که سبب تشکیل لخته خون و چسبیدن گلبولهای قرمز به یکدیگر میشود که نه تنها مشکلات قلبی عروقی میآفریند بلکه سبب کاهش اکسیژنرسانی به بافتها میشود. مصرف سویا یکی از دلایل کمبود ویتامین D است زیرا غذاهای حاوی سویا میزان نیاز بدن به ویتامین D را افزایش میدهد.
منبع: salamatnews.com
مطالب مرتبط:
شیر سویا چیست؟
برای پیشگیری از پوکی استخوان سویا بخورید