تصور اکثر افراد جامعه در مورد اعتیاد این است که مصرف مواد مخدر پدیدهای مردانه است. اما در واقع زنان جز نخستین قربانیان بسیاری از آسیبهای اجتماعی هستند که اعتیاد یکی از مهمترین آنهاست. بر اساس آمار جهانی، اعتیاد زنان، عوارض خطرناکتری نسبت به مردان ایجاد میکند. کمترین عارضه اجتماعی ناشی از این مسئله متلاشی شدن خانواده است.
خشونت علیه زنان از دلایل اعتیاد در زنان است. مجموعه تحقیقات درباره زنان معتاد نشان میدهد که زنان معتاد و الکلی نسبت به دیگر زنان میزان بیشتری از خشونت را تجربه میکنند، یعنی حدود ۹۰ در صد بیشتر. رشد نیافتن مهارتهای لازم برای موفقیت در زندگی، فقدان شایستگی فردی برای کسب پایگاه شغلی، احساس بازنده بودن در رقابتهای شغلی، احساس ناتوانی در رسیدن به موفقیت، احساس ناامنی، ناعادلانه دانستن نظام اجتماعی، احساس خشم و بیاعتمادی در خانه، محل کار و مدرسه، توزیع ناعادلانه منابع در آمد از دلایل گرایش زنان به مواد مخدر است.
دختران نوجوان نسبت به فشار گروه همسالان در مقایسه با پسران، آسیب پذیر تر هستند و ممکن است برای پذیرفته شدن در گروه همسالان، به مصرف مواد روی بیاورند. زندگی با یک مرد معتاد نیز از مهمترین علل گرایش زنان به مواد مخدر است. نکته مهم در مورد زنان معتاد عدم تمایل آنها به درمان است زیرا نگاه مرد سالارانه در جامعه و همچنین سایر نگرشهای اجتماعی درباره ناپسندتر بودن اعتیاد زنان، یک مانع عمده برای درمان آنها محسوب میشود. هر چند آمار دقیقی از جمعیت زنان معتاد در کشور وجود ندارد، اما براساس پژوهشها، ۹/۶ درصد از معتادان کشور را زنان تشکیل میدهند.
منبع: beytoote.com
مطالب مرتبط: