وقتی دچار مسمومیت میشوید بدن به وسیله اسهال و استفراغ سعی میکند مواد سمی را خارج کند. بنابراین اگر دچار این علائم هستید بدون تجویز پزشک داروهای ضد اسهال و استفراغ مصرف نکنید. از زمانی که معده شما میتواند مایعات را نگه دارد شروع به نوشیدن مایعات فراوان کنید.
تا زمانی که هنوز به اسهال دچار هستید از خوردن غذاهای چرب، کافئین و شیرینی پرهیز کنید. بعضی افراد هم ممکن است دچار مشکل در هضم شیر و لبنیات در این زمان شوند. به خاطر اسهال و استفراغ شدید حجم زیادی از مایعات بدن خارج میشود، در نتیجه بدن دچار کم آبی میشود. کم آبی بدن یکی از عوارض مهم مسمومیت غذایی به خصوص در کودکان و سالمندان است. آب از دست رفته بدن باید خیلی سریع جبران شود. اگر به علت اسهال و استفراغ شدید مایعات درون معده نمیماند به پزشک مراجعه کنید شاید لازم باشد از طریق تزریق وریدی سرم مایعات بدن تامین شود.
اگر نشانههای مسمومیت شدید باشد یا برای مدت طولانی باقی بماند پزشک باید برای جلوگیری از کم آبی بدن داروی ضد اسهال و استفراغ تجویز کند. به خصوص در مورد نوزادان و کودکان، سالمندان و افراد مبتلا به دیابت یا دیگر بیماریهای مزمن باید مراقبتها برای جلوگیری از کم آبی بدن بیشتر باشد. برای بعضی از انواع مسمومیت غذایی پزشک ممکن است آنتی بیوتیک نیز تجویز کند. در صورتی که نشانههای بیماری مشکوک به مسمومیت از نوع بوتولیسم باشد بیمار باید فورا در بیمارستان بستری شود. از آنجایی که بوتولیسم منجر به مشکلات تنفسی و حتی مرگ میشود، درمان سریع شانس بهبودی کامل را افزایش میدهد.
منبع: www.webmd.com
مطالب مرتبط: