خواص سبزی های معطر

سبزیجات معطر علاوه بر خوش عطر و طعم کردن غذاها درمانگر نیز هستند. بنابراین توصیه می شود این سبزیجات را به برنامه غذایی تان افزوده و از خواص بی نظیر آن ها بهره ببرید.

سبزی  سبزی خواص سبزی های معطر

ریحان

ریحان تازه یا خشک سرشار از خواص آنتی اکسیدانی بالا بوده و طعم ویژه ای دارد که ناشی از وجود همین آنتی اکسیدان ها است. ریحان حاوی فلاوونوئید و ترپنیک است. این ترکیبات در کاهش میزان کلسترول بد خون و همچنین جلوگیری از رشد تومورها تأثیر دارند. توصیه می کنیم علاوه بر سبزی خوردن در تهیه پاستاها، پیتزا، سوپ ها و خورش ها و همچنین سس گوجه فرنگی و پستو و دیگر غذاها از این سبزی استفاده کنید. ریحان همچنین برای طعم دهی به ماهی و مرغ و همچنین در ترکیب پوره ها قابل استفاده است.

گشنیز

جعفری تازه حاوی فلاوونوئیدها، کومارین و ترکیبات دیگری است که قدرت آنتی اکسیدانی بالایی دارند و باعث تحریک دستگاه ایمنی بدن و مسدود شدن مواد سرطان زا می شوند. میزان بالای کلروفیل در جعفری نیز باعث مقابله با بوی بد دهان و خوشبو شدن نفس می شود. گشنیز تازه طعم بهتری از انواع خشک آن دارد. این سبزی معطر حاوی کومارین، فتالید، پولی آکتیلن و ترکیبات درمانی دیگری است که باعث تحریک آنزیم های ضدسرطان در بدن می شوند.

شوید

شوید پلو یکی از پلوهای رایج و خوشمزه ایرانی است. شوید تازه حاوی خواص فوق العاده ای بوده و ترکیبات آن شامل کارون، کومارین، فلاوونوئیدها، لیموئن و فتالیدها است. کارون و لیموئن موجود در شوید باعث نابودی تومورها شده و فلاوونوئیدهای موجود در آن، رادیکال های آزاد را خنثی می کند. کومارین و فتالیدها نیز ترکیباتی هستند که باعث تحریک آنزیم های مقابله کننده با سرطان در بدن می شوند.

نعنا

نعنا جزو سبزیجاتی است که تنوع زیادی دارد. نعنای سبز و تازه و همچنین نعنای خشک طعم بی نظیری به غذاها می دهند. حتماً شما هم سیب زمینی آب پز را با نعنای خشک مصرف کرده اید و به خوبی می دانید این سبزی خشک چه تأثیری در بهتر شدن طعم سیب زمینی دارد. در طب سنتی از این سبزی معطر برای تسکین دل درد، بوی بد دهان و گلودرد استفاده می شود. ترکیبات قوی موجود در برگ نعنا مانند کارون، لیمون، مانتول و غیره مانع از رشد تومورها می شوند.

ترخون

طعم تند و تیز ترخون همراه قدیمی ماهی بوده و برای خوش طعم شدن سس سرکه و انواع سس های دیگر استفاده می شود. ترخون حاوی ترکیباتی است که برای مقابله با سرطان موثر بوده و قدرت رشد تومورها را کاهش می دهد. این سبزی معطر باعث تحریک آنزیم هایی می شود که مانع از ابتلا به سرطان می شوند.
ترخون در تهیه خوراک لوبیا و غلات استفاده می شود. سس سرکه و زیتون نیز با افزودن اندکی ترخون خوش طعم تر می شود. حتماً در تهیه ساندویچ ها از این سبزی استفاده کنید. ترخون با ماهی، مرغ، هویج، آرتیشو، بادمجان و خوراک نخود قابل استفاده است.

منبع : سلامت نیوز

مطالب مرتبط :

بهترین روش ضدعفونی سبزی ها

میوه و سبزیجاتی که باعث مسمومیت می شود

اطلاعات پزشکی

 

نظر و پیشنهاد بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *