خطرناکترین موادغذایی که مغز را خاموش می‌کند

کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند مصرف خوراکی‌های شیرین می‌تواند سبب ابتلای افراد به بیماری آلزایمر شود.محققان ارتباطی مستقیم بین سطح بالای گلوکزِ جریان خون موجود در مغز و بروز علائم از دست دادن حافظه کشف کرده‌اند.

مغز

مواد قندی می‌تواند سبب تولید پروتئین سمی بتاآمیلوئید در مغز و ایجاد پلاک‌های اختلال کننده در عملکرد سلول‌های مغزی شود.

این یافته‌ها حاصل پژوهش دانشمندان موسسه ملی پیری (the National Institute of Aging) در آمریکا با کالبد شکافی برروی نمونه بافت مغز افراد متوفی در اثربیماری آلزایمر به مدت چندین سال است.
پژوهشگران همچنین دریافتند پلاک‌های مغزی بیشتر در قشر جلوی سر که مرتبط با حافظه و یادگیری است به وجود می‌آیند.
محققان دانشگاه‌های بوت و کالج لندن نیز درپژوهشی مشابه دریافتند افراد مبتلا به بیماری دیابت بیشتر از سایرافراد درمعرض ابتلا به بیماری آلزایمر و دمانس مغزی قرار دارند.

بالا بودن قند خون و ابتلا به دیابت افزون بر افزایش ریسک ابتلا به آلزایمر سبب التهاب در مغز و بروز رفتار‌های پرخاشگرانه، کاهش تمرکز، بدخلقی، کاهش سطح یادگیری و به طورکلی اختلال در عملکرد مغز می‌شود.

کارشناسان درادامه پژوهش‌های خود دریافتند در مغز افراد مبتلا به آلزایمر گلوکز به سختی به انرژی تحت فرآیند گلیکولیز تبدیل می‌شود و این  یکی از عامل‌های ایجاد پلاک‌های اختلال کننده عملکرد مغز این افراد است.
محققان براین اساس امیدوار هستند روش درمانی جدیدی برای کمک به مبتلایان به آلزایمر پیدا کنند و تا آن زمان به افراد توصیه می‌کنند از دوران جوانی از مصرف بیش از حد مواد قندی ازجمله شیرینی، شکر، قند، شکلات و سایر محصولات شیرین در رژیم غذایی خود اجتناب کنند،زیرا افزون بر دیابت سبب ابتلای افراد به آلزایمر نیز می‌شود.

 

yjc

بیشتر بخوانید

نظر و پیشنهاد بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *