bخطرناکترین مسمومیت‌ها توسط تخم مرغ فاسد !!! · سامانه جامع اطلاعات پزشکی
خطرناکترین مسمومیت‌ها توسط تخم مرغ فاسد !!!

تخم مرغ فاسد : مسمومیت غذایی عارضه‌ای است که در هر سنی و در زمان‌های مختلف پس از مصرف غذای آلوده به سموم ترشح شده از باکتری‌ها و قارچ‌ها اتفاق می‌افتد. راه‌های پیشگیری، در این مقاله بیان شده‌اند.مسمومیت غذایی عارضه‌ای است که در هر سنی و در زمان‌های مختلف پس از مصرف غذای آلوده به سموم ترشح شده از باکتری‌ها و قارچ‌ها اتفاق می‌افتد.

تخم مرغ فاسد

 

این سموم ممکن است در روده نیز توسط باکتری‌ها ترشح شوند.مسمومیت‌های غذایی در سالمندان عوارض وخیم‌تری را به دنبال دارد و آنها مقاومت کمتری در مقابل سموم میکرب‌ها دارند.در بعضی از انواع مسمومیت‌ها علائم زود ظاهر می‌شوند و در برخی دیگر مدتی طول می‌کشد تا آثار آن ظاهر شود.

در اکثر مسمومیت‌ها، اسهال، تهوع و استفراغ از علائم بسیار شایع می‌باشد که نتیجه آن کم آبی بدن است که دارای مضرات زیادی می‌باشد.میکرب‌هایی که ایجاد مسمومیت می‌کنند در دهان، بینی، گلو، لای ناخن، زخم، جوش و روده انسان وجود دارند.

آلودگی‌ها از طریق دست آلوده، قاشق و چنگال، آب آلوده، حشرات و پرندگان به مواد غذایی منتقل می‌شوند و یا مستقیماً به انسان سرایت می‌کند.مسمومیت خطرناکی به نام بوتولیسم وجود دارد که در اثر مصرف کنسروها به وجود می‌آید.

علائم مسمومیت ۳۶-۱۲ ساعت پس از مصرف غذای آلوده شروع می‌شود.مسمومیت با اسهال، استفراغ، ضعف، رنگ پریدگی، خشکی دهان و گلو، فلج شدن دستگاه گوارش و ماهیچه‌های دست و پا و دستگاه تنفسی و بالاخره از کار افتادن قلب همراه است.

برای پیشگیری از این نوع مسمومیت باید قوطی کنسرو را قبل از مصرف ۳۰ دقیقه جوشاند و از مصرف قوطی‌های تغییر شکل داده شده خودداری کرد.
الف) مواد غذایی در معرض آلودگی

چند ماده غذایی که مسمومیت‌های خطرناک ایجاد می‌کنند می‌پردازیم:

تخم مرغ فاسد خطرناکترین مسمومیت‌ها را می‌تواند ایجاد کند.

داخل تخم‌مرغ تازه کاملاً سالم است ولی اگر تخم‌مرغ مدتی بماند، به تدریج مواد آلوده‌ای که روی پوست آن است به داخل تخم‌مرغ نفوذ می‌کند و باعث می‌شود تا روی کیسه هوایی موجود درتخم مرغ فاسد کپک و میکرب‌ها رشد کنند.

تخم‌مرغ در معرض فسادهای متعددی است. گاهی زرده و سفیده با هم مخلوط شده و تغییر رنگ می‌دهند، گاهی پس از شکستن گاز متعفن از آن خارج می‌شود، گاهی پرده نازکی که روی زرده را پوشانده، پاره می‌شود.

قبل از مصرف باید از سالم بودن تخم‌مرغ اطمینان حاصل کرد. غذایی را که حاوی تخم‌مرغ است باید زود مصرف کرد و نباید در حرارت اطاق نگه داشت.

ظرفی را که در آن تخم‌مرغ تهیه شده، باید کاملاً شست. از مصرف تخم مرغ فاسد ترک‌دار باید خودداری کرد.

توصیه می‌شود تخم‌مرغ به صورت خام به علت احتمال آلودگی به میکرب سالمونلا مصرف نگردد.

تخم مرغ فاسد 

 

منبع : سلامت نیوز

مطالب مرتبط :

مواد غذایی مفید برای پاکسازی کبد

اطلاعات پزشکی

بیشتر بخوانید

نظر و پیشنهاد بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *