مجموعهای از عوامل باعث رسوب مزمن چربی در کبد و التهاب و نارسایی مزمن در کبد میشوند. در برخی بیماران التهابات میتواند منجر به سیروز کبدی شود. بهترین پزشکان متخصص گوارش اعتقاد دارند ورزش همراه با کاهش وزن یکی از شناخته شدهترین راهکارهای درمان کبد چرب است.
کبد چرب به دو گروه عمده کبد چرب الکلی و کبد چرب غیر الکلی تقسیم میشود که گروه دوم در جامعه ما شیوع بیشتری دارد. عوامل زیادی در بروز این نوع کبدچرب موثرند مانند دیابت و بیماریهای قلبی، برخی بیماریهای متابولیکی، چاقی و عوامل ژنتیکی. در این میان دیابت یک علت مهم در ایجاد کبد چرب است و هر چه طول مدت ابتلا به دیابت طولانی باشد یا درمان آن ناقص انجام شود، احتمال ابتلا به کبدچرب بیشتر است. چاقی از دیگر عوامل بسیار مهم در ابتلا به این بیماری است و اطلاعات پزشکی نشان میدهد سیروز کبدی معمولا در افرادی که چاقی مفرط دارند دیده میشود. برخی افراد هستند که در آنها بیماریهای زمینهای مانند اختلال در متابولیسم و برخی هپاتیتهای مزمن منجر به ابتلای آنها به کبد چرب غیرالکلی میشود.
در برخی بیماران، افزایش چربی خون (کلسترول) مشاهده میشود که در درمان این افراد کم کردن کلسترول بد خون یا LDL نقش موثری خواهد داشت. تصویر برداری و آزمایش آنزیمهای کبدی در تشخیص این بیماری به پزشکان کمک میکند. رژیم غذایی صحیح، کاهش وزن و ورزش موثرترین راههای درمان کبدچرب هستند. اما از این میان عملا شناخته شدهترین روش برای درمان، ورزش است و حتی دیده شده در بیمارانی که کاهش وزن نداشتهاند، ورزش نقش مهمی در بهبود کبدچرب را داشته است. استفاده از داروهای کاهش دهنده LDL در بیماران مبتلا به کلسترول و داروهای کاهش دهنده قند خون در بیماران دیابتی نیز در کنار روشهای درمانی دیگر بسیار موثر است.
منبع: salamatnews.com
مطالب مرتبط: