افزایش وزن در دوران بارداری و قبل از آن از عوامل مهم بروز دیابت بارداری و فشار خون بالاست. اطلاعات پزشکی حاصل از یک مطالعه جدید میگوید در زنان باردار که دچار اضافه وزن قبل از حاملگی یا در دوران حاملگی میشوند، حتی اگر روند این افزایش وزن بسیار آهسته باشد، احتمال مرگ نوزاد در سال اول زندگی افزایش مییابد.
این مطالعه توسط برترین پزشکان سوئدی به سرپرستی پروفسور (Sven Cnattingius) انجام شده است و نتایج آن در مجله پزشکی لنست به چاپ رسیده است. بهترین پزشکان در این تحقیقات اعلام کردند حتی اگر مادر در حاملگی اول وزن نرمال داشته است و در فاصله بین حاملگی اول و دوم دچار اضافه وزن شده باشد، این اضافه وزن خطر مرگ نوزاد دوم در سال اول زندگی افزایش میدهد. اخبار پزشکی حاکی از افزایش تعداد زنان باردار در ۱۰ سال گذشته است و تعداد بیشتری از زنان باردار مشکل چاقی و اضافه وزن در دوران حاملگی یا قبل از باردار شدن دارند که این مسئله عوارض خطرناکی برای سلامت خود مادر و کودک دارد.
از طرف دیگر افزایش وزن ناکافی و کم در دوران بارداری هم منجر به کمبود وزن نوزاد در هنگام تولد میشود. بنابراین نکته کلیدی، افزایش وزن به مقدار مناسب در دوران حاملگی است. افزایش وزن مجاز در این دوران بستگی به وزن قبل از حاملگی و شاخص توده بدنی (BMI) دارد که این شاخص با توجه به وزن و قد هر فرد تعیین میشود. BMI از تقسیم وزن (کیلوگرم) بر مجذور قد (متر) حاصل میشود. برای مثال اگر ۱.۶۵ متر قد و ۵۵ کیلوگرم وزن دارید، باید ۵۵ را تقسیم بر ۱.۶۵×۱.۶۵ کنید که جواب یا همان BMI شما ۲۰.۲ خواهد شد. مطالعات این دانشمندان نشان داده است مادرانی که ۴ واحد افزایش شاخص توده بدنی (BMI) که معادل ۲۴ پوند و حدود ۱۲ کیلوگرم است، در بین دو حاملگی خود داشتند، احتمال مرگ نوزادشان در ۴ هفته اول بعد از تولد ۵۰ درصد افزایش یافته است.
افزایش وزن مناسب برای مادران در دوران حاملگی به این شرح است:
- مادران لاغر که کمبود وزن دارند (BMI کمتر از ۱۸/۵) باید حدود ۱۲ تا ۱۸ کیلو افزایش وزن داشته باشند.
- مادران با وزن نرمال (BMI بین ۱۸/۵ تا ۲۴/۹) باید حدود ۱۱ تا ۱۶ کیلو افزایش وزن داشته باشند.
- مادرانی که اضافه وزن دارند (BMI بین ۲۵ تا ۲۹/۹) باید حدود ۷ تا ۱۶ کیلو افزایش وزن داشته باشند.
- مادران چاق (BMI بالاتر از ۳۰) باید حدود ۵ تا ۹ کیلو افزایش وزن داشته باشند.
منبع: www.medicalnewstoday.com
مطالب مرتبط: