به نظر میرسد تنها راه درمان آپاندیس جراحی کردن آن باشد، اما اطلاعات پزشکی جدید میگوید میتوان به جای جراحی آپاندیس در کودکان از آنتی بیوتیک استفاده کرد. البته به شرطی که والدین کودک این روش درمانی را انتخاب کنند. این روش درد و ناراحتی و هزینه کمتری نیز دارد.
آمار و اطلاعات پزشکی نشان میدهد حدود ۱۱ درصد از پذیرش اورژانس اطفال مربوط به آپاندیسیت حاد میباشد. سالانه ۷۰۰۰۰ کودک در آمریکا به این دلیل در بیمارستان بستری میشوند. اگرچه جراحی کردن و برداشتن آپاندیس میتواند این مشکل را درمان کند، اما این روش درمان تهاجمی است و نیاز به بیهوشی عمومی دارد و عوارض بعد از عمل مثل درد و نیاز به استراحت دارد. کودک بعد از این جراحی باید دو هفته استراحت کند و به غیر از خود کودک والدین او هم دو هفته از کار و زندگی عادی خود باز میمانند.
بهترین پزشکان آمریکایی در این مطالعه به سرپرستی دکتر (Peter C. Minneci) روی اثر بخشی روش بدون جراحی برای درمان آپاندیسیت تحقیق کردند. این پزشکان همچنین با خانواده این کودکان برای اینکه بین روش جراحی یا غیر جراحی تصمیمگیری کنند تعامل داشتند و به آنان آگاهیهای لازم را دادند. ۱۰۲ بیمار بین سن ۷ تا ۱۷ سال در این مطالعه بررسی شدند. افرادی که خانواده آنها روش غیر جراحی را انتخاب کردند، ۲۴ ساعت در بیمارستان بستری شدند تا آنتی بیوتیک به صورت وریدی به آنها داده شود و تحت نظر باشند. اگر در این مدت علائم بیماری بهبود یابد، سپس بیمار ۱۰ روز هم مصرف آنتی بیوتیک به صورت خوراکی را ادامه میدهد.
در این مطالعه ۶۵ نفر از این بیماران و خانوادههای آنها روش جراحی را انتخاب کردند و ۳۷ نفر روش درمان با آنتی بیوتیک را انتخاب کردند. در نهایت بعد از یک سال کودکانی که با آنتی بیوتیک درمان شده بودند فقط ۸ روز استراحت کرده بودند. اما کودکانی که جراحی شده بودند ۲۱ روز استراحت کرده بودند. هزینه درمان با آنتی بیوتیک کمتر از روش جراحی بوده است و بعد از گذشت یک سال هیچ تفاوتی از نظر سلامتی و کیفیت زندگی در دو گروه مشاهده نشد. حالا این سوال مطرح است که چه زمانی استفاده از روش غیر جراحی ایمن است و میتوان تصمیمگیری را به خانواده کودک واگذار کرد. برای بررسی همه جوانب این موضوع تحقیقات بیشتری باید انجام شود.
منبع: www.medicalnewstoday.com